Racitoarele portabile de aer MASTER racesc aerul prin intermediul unui proces simplu, natural: evaporarea apei scade temperatrua aerului. O pompa uda cu apa din rezervor un filtru din celuloza cu suprafata mare. Un ventilator puternic aspira apa prin filtru. Apa se evapora din filtru si astfel scade temperatura aerului cu mai multe grade. Aerul proaspat se raspandeste in mediul ambiental si il raceste.
Racitoarele evaporative de aer MASTER sunt prietenoase cu mediul deoarece folosesc numai apa si aer, pentru o racire eficienta. Aceasta metoda utilizeaza cu 80% mai putina energie decat racirea clasica cu aer conditionat si refrigerant. Aceste racitoare pot fi folosite atat in exterior cat si in interior, chiar si cu geamurile si usile deschise, ele oferind un aer proaspat filtrat perfect pentru un mediu confortabil. MASTER este alegerea naturala pentru toate nevoile de racire ale aerului.
Designul si utilizarea racitoarelor evaporative MASTER ajuta la prevenirea, dezvoltarii si raspandirii bolii LEGIONELLA conform revistei Asociatiei Americane a Inginerilor in incalzire, racire si aer conditionat.

 

NATURAL ECONOMIC ECOLOGIC UNIVERSAL

 

Acest tabel va indica temperatura teoretica de iesire dintr-un racitor.
Temperatura teoretica de iesire depinde de temperatura aerului absorbit si de umiditatea relativa.

Introduceti in tabel temperatura aerului absorbit si umiditatea relativa si veti obtine temperatura teoretica de iesire.

Exemplu: